14 Şubat 2008 Perşembe

MİCROSOFT OFFİCE 2007









Excel 2007




Daha fazla satır ve sütun, diğer yeni sınırlar


Çalışma sayfalarında büyük miktarda veriyi inceleyebilmenizi sağlamak için Office Excel 2007 programı çalışma sayfasında en fazla bir milyon satırı ve on altı bin sütunu destekleyebilmektedir. Office Excel 2007 kılavuzu tam olarak 1.048.576 satır ve 16.384 sütundan oluşmaktadır. Bu ise Microsoft Office Excel 2003 programında sahip olduğunuzdan %1.500 oranında daha fazla satır ve %6.300 oranında daha fazla sütunla çalışmanızı sağlar. Merak edenler için, sütunlar artık IV yerine XFD'de sonlanmaktadır

Office temaları ve Excel stilleri

Office Excel 2007 programında, bir tema uygulayarak ve belli bir stili kullanarak çalışma sayfanızdaki verileri hemen biçimlendirebilirsiniz. Temalar, Microsoft Office Word ve Microsoft Office PowerPoint gibi diğer 2007 Office sürümü programları arasında paylaşılabilir, ancak stiller Excel tabloları, grafikleri, Özet Tabloları, şekiller veya diyagramlar gibi Excel'e özgü öğelerin biçimini değiştirmek üzere tasarlanmıştır.
Excel 2003'te olduğu gibi, hücre stilleri seçili hücreleri biçimlendirmek için kullanılır, ancak artık önceden tanımlı bir hücre stilini hemen uygulayabilirsiniz. Birçok hücre stili çalışma kitabınıza uyguladığınız temaya bağlı değildir, kolayca kendiniz bir stil oluşturabilirsiniz

Yeni OLAP formülleri ve küp işlevleri

Office Excel 2007 programında SQL Server Analysis Services gibi çok boyutlu veri tabanlarıyla çalışırken, karmaşık, serbest form OLAP veri ilişkili raporlarını oluşturmak için OLAP formüllerini kullanabilirsiniz. Yeni küp işlevleri, OLAP verilerini (kümeler ve değerler) Analysis Services'dan çıkarmak için kullanılır ve ve hücrede gösterir. OLAP formülleri, Özet Tablo formüllerini hücre formüllerine dönüştürdüğünüzde veya formül yazarken küp işlev bağımsız değişkenleri için Otomatik Tamamlama kullandığınızda üretilebilir.

Excel tablo yenilikleri

Office Excel 2007 programında, çalışma sayfasında verileri düzenleyecek bir Excel tablosunu (Excel 2003'te Excel listesi olarak bilinir) hızla oluşturmak, biçimlendirmek ve genişletmek için daha kolay çalışmanızı sağlayan yeni kullanıcı arabirimini kullanabilirsiniz. Tabloların yeni veya gelişmiş işlevleri aşağıdaki özellikleri içerir.
Tablo başlık satırları
Hesaplanmış sütunlar
Otomatik Filtre uygulama
Yapılandırılmış
Toplam satırları
Tablo stilleri







Word 2007
















1. Sekmelere göreve yönelik olarak tasarlanmıştır.
2. Her sekme içindeki gruplar, görevi alt görevlere ayırır.
3. Her gruptaki komut düğmeleri, bir komutu yürütür veya bir komut menüsü görüntüler.









Office Word 2007, belgenize önceden biçimlendirilmiş içerik eklemek için yapı taşları sağlar:
Belirli bir şablon türünden oluşturulmuş bir belgede, örneğin bir raporda çalışırken, belgenizi daha dikkat çekici hale getirmek için önceden biçimlendirilmiş kapak sayfaları, tanıtımlar, üstbilgiler ve altbilgiler galerilerinden seçim yapabilirsiniz. Önceden tanımlanmış içeriği özelleştirmek isterseniz veya kuruluşunuz yasal feragatname ya da müşteri irtibat bilgileri gibi içerik örneklerini sık sık kullanıyorsa, tek bir tıklatmayla galeriden seçebileceğiniz kendi yapı taşlarınızı oluşturabilirsiniz




Donanımlı grafiklerle daha verimli iletişim




Belgenize anında yeni bir görünüm uygulama
Şirketiniz görünümünü güncelleştirdiğinde, siz de bunu hemen belgelerinize yansıtabilirsiniz. Hızlı Stiller'i ve Belge Temaları'nı kullanarak belgenizdeki tüm metinle ri, tabloları, grafikleri tercih ettiğiniz stil veya renk düzenine uyacak şekilde hemen değiştirebilirsiniz


Belgenin iki sürümünü hızla karşılaştırma
Office Word 2007, belgede yapılan değişikliklerin kolayca bulunmasını sağlar. Belgeleri karşılaştırdığınızda ve birleştirdiğinizde belgenin her iki sürümünü de görürsünüz; silinen, eklenen veya taşınan metin üçüncü bir belge sürümünde net olarak belirtilir.

Word belgenizi PDF veya XPS belgesine dönüştürme

Office Word 2007 dosyanızın şu biçimlerde verilmesini sağlar:
Taşınabilir Belge Biçimi (PDF)
PDF, belge biçimini koruyan ve dosyanın paylaşılmasını sağlayan sabit düzenli elektronik dosyadır. PDF biçimi, dosya çevrimiçi görüntülendiğinde veya yazdırıldığında tam olarak niyet ettiğiniz biçimi korumasını, dosyadaki verilerin kolayca değiştirilmemesini sağlar. PDF biçimi ticari yazdırma yöntemleri kullanılarak üretilecek belgeler için de uygundur.
XML Kağıt Belirtimi (XPS) XPS, belge biçimini koruyan ve dosyanın paylaşılmasını sağlayan elektronik dosyadır. XPS biçimi, dosya çevrimiçi görüntülendiğinde veya yazdırıldığında tam olarak niyet ettiğiniz biçimi korumasını, dosyadaki verilerin kolayca değiştirilmemesini sağlar.


Belgenin son halini değişiklerden koruma

Belgenin son halini başkalarıyla paylaşmadan önce, belgeyi salt okunur hale getirmek ve belgenin son halini paylaştığınız kişilerle iletişim sağlamak için Son Olarak İşaretle komutunu kullanabilirsiniz. Belge son olarak işaretlendiğinde yazma, düzenleme komutları ve düzeltme işaretleri devre dışı kalır; belgeyi gören kişiler istemeden belgede değişiklik yapamaz. Son Olarak İşaretle komutu güvenlik özelliği değildir. Son Olarak İşaretle özelliği kapatılarak son olarak işaretlenmiş belgeyi herkes düzenleyebilir.




Outlook 2007


Bilgileri ve zamanı yönetme

Zamanınızı ve bilgilerinizi daha iyi yönetmenize yardımcı olmak için Office Outlook 2007 Hızlı Arama'dan ve takvimdeki görevleri tümleştirmeye kadar birçok yeni ve geliştirilmiş özellik sunar. Bu özellikler, her gün karşılaştığınız bilgileri bulmanızı, yönetmenizi, bu bilgilere öncelik vermenizi ve bu bilgilerin hacimleri üzerinde işlem yapmanızı kolaylaştırır.


İhtiyaç duyduğunuz bilgileri kolayca bulma

Hızlı Arama Office Outlook 2007, hangi klasörde olursa olsun bilgileri kolayca bulmanıza yardımcı olacak yeni bir yöntem sunar. Outlook, posta kutunuzun boyutundan bağımsız olarak sonuçları hızlı iletmek için, Microsoft Windows'unki ile aynı olan yeni arama teknolojisini kullanır
Renk Kategorileri Yeni Renk Kategorileri, bilgileri daha kolay bulmanızı kolaylaştırmak için öğeleri özelleştirebileceğiniz ve birbirinden ayırt edebileceğiniz hızlı, görsel bir yol sunar. Örneğin, belirli bir proje ile ilgili öğelerin hepsine renk kategorisi atamak istediğinizi varsayalım. E-posta, takvim ve görev öğelerine aynı renk kategorisi ekleyebilirsiniz, öyle ki projeyle ilgili tüm öğeleri bir bakışta bulabilirsiniz.
Renk Kategorisi dolaşımı Renk Kategorileri artık Windows kayıt defteri yerine varsayılan veri dosyanıza kaydedilir. Microsoft Exchange hesabı kullanıyorsanız, kategorileriniz artık çalıştığınız tüm bilgisayarlarda mevcut olur.
Sonuca dayalı kullanıcı arabirimi Office Outlook 2007 e-posta oluşturmayı, biçimlendirmeyi ve üzerinde işlem yapmayı daha sezgisel ve daha kolay hale getiren yeniden tasarlanmış kullanıcı arabirimine sahiptir.
Ek önizleme Yeni Ek Önizleyiciyi kullanarak, ekleri Okuma Bölmesi içinde tek bir tıklatma ile görüntüleyebilirsiniz. Bu geliştirme size zaman kazandırır ve ekleri e-posta iletisi bağlamında görüntülemenize olanak sağlar.
Takvimde değiştirilen hafta görünümü Office Outlook 2007, yeni bir hafta görünümü sunar.



Günlük önceliklerinizi kolayca yönetme

Yapılacaklar Çubuğu Yeni Yapılacaklar Çubuğu, görevlerinizi, izlemek için bayrak eklenmiş e-posta iletilerinizi, yakın zamandaki randevularınızı ve takvim bilgilerinizi tek bir uygun yerde tümleştirir..
İzlemek için postaya bayrak ekleme Bayraklar artık bütün Outlook'ta daha kullanışlı. Yapılacaklar Çubuğunda, Gelen Kutunuzda, hatta Takviminizde izlenebilecek bir izleme öğesini hızlıca oluşturmak için bayrak kullanabilirsiniz.
Takvimde görev tümleştirme Office Outlook 2007, takvimdeki görevleri Günlük Görev Listesi ile tümleştirir, böylece günlük randevu ve toplantılarınızın altında bu görevleri görebilirsiniz.
Geliştirilmiş zamanlama yetenekleri Office Outlook 2007 uygulamasındaki geliştirilmiş zamanlama yetenekleri ve Exchange 2007, toplantıları kolayca ve daha kısa sürede zamanlamanıza yardımcı olur.

Sınır ötesi bağlanma

Office Outlook 2007, başka yerlerde ve platformlarda çalışan kişilerle bağlantı kurmanıza yardımcı olmak için önemli geliştirmeler sunar (daha kolay takvim paylaşımından, yerel Really Simple Syndication (RSS) desteği ve Windows SharePoint Services 3.0 bilgisinin tümleştirilmesine kadar).

Gereken bilgileri elinizin altında bulundurma

Office Outlook 2007 gereken bilgileri gelen kutunuza doğrudan yerleştirerek, her gün gereksinim duyduğunuz bilgileri elinizin altında tutar.
Outlook'a Windows SharePoint Services 3.0 Listeleri bağlama
Really Simple Syndication (RSS) Akışları
Otomatik Hesap Kurulumu



Bilgileri herkesle ve her zaman kolayca paylaşma

Takvim Görüntüleri Takviminizi bir e-posta iletisi ile herkese gönderebilirsiniz. Alıcı, takvimi Web tarayıcısında veya Outlook'ta açabilir.
Internet Takvim Abonelikleri Internet Takvimleri, Internet üzerinden paylaşılan takvimlerdir. Outlook'ta veya başka bir uygulamada oluşturulan bu takvimler, kişilerin düzenleyebileceği ve abone olabileceği bir takvim yayımlama hizmetinden veya özel bir Web sitesinden yüklenir.
Takvim yer paylaşımları Takvimlerin yer paylaşım modunda görüntülenmesi, birbiri üzerinde bulunan birden çok takvimde gezinmenizi sağlar, böylece iş arkadaşınızın veya ekibinizin takvimini, toplantı için uygun oldukları zamanı tespit etmek üzere kendi takviminizle kolayca karşılaştırabilirsiniz..





PowerPoint 2007




1. Sekmeler görevlere yönelik olarak düzenlenmiştir.
2. Her bir sekmenin içindeki gruplar bir görevi alt görevlere bölerler.
3. Her bir grubun içindeki komut düğmesi bir komutu yürütür veya bir komut menüsünü görüntüler.



Yeni ve iyileştirilmiş efektler


Office PowerPoint 2007 sunularınıza gölge, yansıtma, ışıklı gölge, yumuşak kenarlar, yamukluk, dolu çerçeve ve şekilleri 3B döndürme gibi efektler, SmartArt grafikleri, tablolar, metin ve WordArt ekleyebilirsiniz. Bu efektleri sizin için oluşturuacak tasarımcıyı artık görevlendirmek zorunda değilsiniz. Bunun yerine, PowerPoint'te profesyonel, değiştirmesi kolay efektleri kullanabilirsiniz.


Sunularınızın güvenceye alınması

Office PowerPoint 2007'de bulunan birçok güvenlik özellikleri ile sununuzu, yazarın adını gizleyerek, tüm yorumların silindiğinden emin olarak ve değişiklik yapabilecek kişileri sınırlandırarak, sizin elinizden çıktıktan sonra güvenli olarak yönetilmesini sağlayabilirsiniz.


Bir belgenin son halinde değişik yapılmasının engellenmesi
Sununuzun son durumunu başka insanlar ile paylaşmadan önce, sununuzu salt okunur yapmak ve diğer kişilere sununuzun son durumunu paylaştığınızı bildirmek üzere Son Olarak Ayarlama komutunu kullanabilirsiniz. Bir sunu son olarak ayarlandığında, düzenleme komutları, sağlama işaretleri ve yazma devre dışı bırakılır ve belgeye göz gezdiren kişiler yanlışlıkla değişiklik yapamazlar. Son Olarak Ayarlama komutu bir güvenlik komutu değildir. Herhangi bir kişi Son Olarak Ayarlama'yı kapatarak belgeyi düzenleyebilir.



Powered By Blogger